De eerste versie van de uitwerking van dit initiatief heb ik helemaal zelf opgebouwd. De funderingen zijn gelegd, maar we hebben nog een hoop stenen nodig om er een huis van te maken waar heel veel citytrippers plezier aan kunnen hebben. De figuurlijke stenen waarvan sprake, zijn uiteraard de events.

Weet je dus iets over Mechelen waarvan je denkt dat anderen het ook leuk vinden om over te lezen of ken je aan activiteit die de moeite is? Aarzel ook niet om je eigen restaurant, café, activiteit, ... toe te voegen. Een zeer makkelijke manier om reclame te maken, nietwaar?  Lees hieronder in detail hoe je makkelijk een event kan laten toevoegen aan onze database.

Vrees niet dat het event niet interessant is voor de citytripper. Door te antwoorden op een paar extra vragen over dat specifieke event, kunnen we dit juist catalogiseren en komt het enkel in de MY OWN CITYTRIP van de persoon die het even interessant vindt als u. Zelfs als u zou denken dat een event zeker al in de database staat, aarzel dan toch niet om het door te geven, want u heeft misschien net die unieke info over dat event die wij nog niet hadden. Zo zal de koffiebar Coffice zeker in onze database staan, maar het feit dat u kan laten weten dat hun ijsthee ook geweldig is, zetten we er héél graag bij. Trouwen, als u dat wil, voegen we ook uw naam toe aan het event en bekomt u eeuwige roem. Bent u eerder de stille weldoener, dan vermelden we u niet.


WEETJE ZONDER ADRES TOEVOEGEN

Wil u leuke weetjes over Mechelen met ons delen dan kan dit door links op het icoon te klikken. Dit mogen verhalen zijn over het ontstaan van Mechelen, over gekende personen die een link hebben met Mechelen, grappige gebeurtenissen, cijfers over Mechelen, (al dan niet ontkrachte) mythes en legendes, ... Extra leuk wordt het als u een foto kan toevoegen die met het weetje te maken heeft. U heeft maximaal 1500 tekens per weetje. Daar kan u heel wat in kwijt, maar moest u toch nog meer info willen delen, heeft u ook de mogelijkheid om een website op te geven waar we naar zullen linken. De citytripper krijgt daardoor de kans om zich nog meer te verdiepen, waarvoor dank!


WEETJE MET ADRES TOEVOEGEN

Ook weetjes mét adres zijn meer dan welkom. Voor deze weetjes is er een duidelijke link met een bepaalde plaats in Mechelen. Dit kan interessante info zijn over een gebouw, een plein, een buurt,... of zelfs een unieke boom, wegwijzer of pop (Opsinjoor is een mooi voorbeeld). De info mag actueel zijn maar even goed over hoe het er in het verleden uitzag of aan toe ging. Remember: a picture says more than a thousand words. Werkelijk alle info is nuttig. Dit kan gaan over de bouwstijl van een brug, een persoon die daar gewoond heeft, een gebeurtenis die daar heeft plaats gevonden, een traditie gelinkt aan die plaats, ... of het feit dat u uw partner daar ten huwelijk heeft gevraagd. 


ACTIVITEIT

Uiteraard moeten er ook een paar activiteiten gepland staan tijdens een citytrip. Activiteiten moet u heel breed zien. U denkt misschien direct aan sportgerelateerde activiteiten, maar ook het bezoek van een museum, een workshop volgen, winkelen in een unieke shop, even zitten op een bankje en naar mensen kijken, zijn welgekomen activiteiten. Dit wil niet zeggen dat de sportievelingen niet aan hun trekken kunnen komen. Mooie wandelingen in de natuur of in een aangelegd park, een sessie squash of tennis, een paar baantjes trekken in het zwembad, een heuse toren beklimmen, ... mag u zeker ook opgeven.


LUNCH OF DINER

Een Belg heeft naast zijn baksteen in de maag altijd nog plaats voor een lekker etentje. De éne heeft graag een snelle lunch-to-go maar een uitgebreid diner, terwijl de andere de tijd neemt om op een zonnig terras lang te tafelen op de middag en 's avonds enkel een snack nodig heeft. Sommigen zien een citytrip als hét uitgelezen moment om de voetjes onder tafel te zetten en zich uitgebreid te verwennen (en dat mag al eens iets kosten) terwijl een ander dat tijdverspilling vindt, want liever nog meer van de stad ziet. 

Laat ons zeker ook de vegetariërs en veggies niet vergeten. En het concept van foodsharing kent ook steeds meer fans. Je kan dit alles vinden in Mechelen, maar we hebben jouw input nodig om net dat restaurant te kiezen waar de citytripper nog jaren aan terugdenkt (of teruggaat ...). Neem dus hier ook als restaurantuitbater de gelegenheid in handen om jouw plekje in de verf te zetten!


SCHNABBEL

Van al die activiteiten en verplaatsingen, krijgt een mens dorst. Uiteraard voorzien wij van MY OWN UNIQUE CITYTRIP een korte pauze en verfrissing. Dat kan ook gecombineerd worden met een lekkernij (hartig of zoet). De één wil een typisch Mechels bier testen, de ander wil wel een zelfgemaakte iced-tea proberen. De één let op zijn lijn en wil van de plaatselijke hummus proeven en de andere vindt een citytrip een extra reden om zichzelf te verwennen met een overheerlijk stuk chocoladetaart (of frangipan? of kaastaart? of ... mmm). 

Mechelen heeft heel veel leuke (snack)bars maar het is niet eenvoudig om net die bar te kiezen waar onze citytripper het meest van zal genieten. Gelukkig kunnen we op u rekenen en kan u door links op het icoon te drukken een extra event toevoegen.