Activiteit Leuven: Sprintje trekken!

Klik op de video om meer te weten over het trekken van een sprintje in Leuven of lees de info hieronder.

 

 

De Kesselberg is reeds jaren het kroonjuweel van het Leuvense natuurbeleid. Deze 75m hoge heuveltop torent met de steile flanken trots uit boven Kesseldal en Wilsele. De Kesselberg maakt deel uit van een aaneengesloten heuvelketen met onder andere de Lemingsberg en het Chartreuzenbos.

Hij strekt zich uit over een lengte van 300 m en is bovenaan afgevlakt. Aan de kruising van de Dellestraat en het Ijzersteenpad kan u in rechte lijn naar de top stappen en van het geweldige uitzicht genieten.

Maar misschien is stappen niet uw ding ... what about a sprint?

Weet wel dat hij op de steilste plaats 16% stijgt. Een beetje doseren dus.

En hoe kan het ook anders met zo een locatie: op de Kesselberg lag in de middeleeuwen een versterking, het Kesselstein. Archeologen brachten een buitenmuur, een vierkant gebouw en een ronde toren in kaart. Vermoedelijk werd het Kesselstein kort na 1000 gebouwd als voor- of uitkijkpost.

En als je dan boven geraakt bent, geniet dan niet alleen van het uitzicht, maar probeer ook een aantal belangrijke gebouwen te herkennen. Neem er de street view van google maps even bij en ik ben zeker dat u versteld zal staan van hoeveel u er zal uithalen.

 

Uiteraard is er in Leuven nog veel meer te doen dan sprintjes trekken "den berg op". Wil je gratis een uitgewerkte citytrip op maat voor Mechelen, Leuven of Hasselt, klik dan hier. Elders naartoe? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze vrienden van Reisroutes waar je van andere steden in en buiten België geweldige info kan vinden.